Fråga:
Vad gör Niskas skyplex?
LevenTrek
2019-06-21 08:50:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Firefly avsnitt 2 ( The Train Job ) och 10 ( War Stories ) ser vi villian Adelai Niska i sin rymdstation (som flera tecken kallar "skyplex").

Det ser ut som att det roterar runt en central kolumn, där någon form av industriell operation pågår.

Vad gör detta operation i den centrala kolumnen i skyplex do?

Är det en del av rymdstationen? Eller tillverkar något som Niska säljer?

  • Ett externt skott som visar den övergripande strukturen och den centrala kolumnen: enter image description here

  • Ett internt skott som visar operationen genom ett fönster: enter image description here

  • Ett skott av en dålig kille som faller ner i mittkolumnen : enter image description here

Den centrala kolumnen är uppenbarligen där som en bekväm plats för snabb förfogande av skurkar, precis som alla andra absurd farliga men ändå påfallande placerade gropar.För referens se Jedi, The Return Of (Lucas, et al, 1983)
@Alarion filmen Galaxy Quest faktiskt gör narr av det exakta konceptet - "varför skulle det finnas en sak här, det är ingen mening?"
Två svar:
Cadence
2019-06-22 10:51:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt denna källa beskriver originalskriptet skaftet flera gånger som en fabrik:

INT. SKYPLEX - KORRIDOR

... Korridoren har stora fönster längs sidan som vetter mot fabriken.

...

INT. SKYPLEX - FABRIKSKAFT

Mal landar på tortyren och slår in på en stålbalkong med utsikt över avgrunden på fabriksaxeln.

...

INT. NISKA'S KONTOR

Zoe, Jayne och Wash kommer in. De rusar till det öppna fönstret, ser Mal kämpa mot tortyren på kanten av fabriksjaktens stup.

Ganska vad som byggs där, eller varför det måste byggas i en enorm bottenlös grop som är perfekt för att kasta kroppar ner, säger manuset inte.


Innan du letar efter om det fanns ett manus tillgänglig, min första tanke var att skaftet påminde mig om denna något liknande tekniska axel från Serenity:

enter image description here

Även om det är mycket mer detaljerat (vilket är vad som händer när du går från serie till film ...) har den en liknande struktur av stora snurrande metallelement som sträcker sig ner i oändligheten.

Detta maskineri var uttryckligen identifierad av Mr. Universe som generator för hans komplex:

De förstörde min utrustning, men jag har en reservenhet. Botten av komplexet, precis över generatorn. Svårt att komma till. Jag vet att de missade det.

Någon nedröstade detta, men jag har inte sett ett bättre svar än.Jag röstar för nu, och om ett bättre svar inte visas, accepterar jag det.
@LevenTrek Om jag var tvungen att gissa skulle jag säga att någon inte gillar den spekulativa halvan av svaret, men du hade uttryckt intresse för det så jag kastade in det. Och om jag är helt ärlig ville jag inteslösa bort ansträngningen att få skärmdumpar bara för att jag råkar snubbla över rätt svar.<. <
Kerr Avon
2019-06-22 18:31:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niskas Skyplex är en rymdstation.

Oavsett vad det ursprungliga syftet är, beskrivs Niskas Skyplex nu i skriptet Train Job som "ett utrymme station "," ... hamnar för minst åtta fartyg "och namnges som Niskas Skyplex (där -plex betyder att ha delar eller enheter).

Loni Pastere (Zoic Studios visuella effekter handledare / medskapare) förklarade att

"För denna rymdstation föreställde vi oss att en oberoende entreprenör hade tagit över den och den hade monterats i efterhand många gånger."

Carey Meyer (preduktionsdesigner) fortsätter att säga ...

"Hela stationen hade en central kärna i ett långt, långt rör som allt glödde på . Lomi knackade på det ut ur parken på Niskas kontor när de slänger killen över balkongen och du tittar ner och det är i grund och botten den här kärnan. Fantastiskt. "

Källa:" Ships Of Versen från Firefly: A Celebration (Titan Books, ISBN 97817811 61685)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...