Fråga:
Hur reagerade Yoda på Dookus död?
The Witch King of Angmar
2018-12-22 00:00:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inspirerad av denna video,

Det faktum att Dooku är Yodas tidigare lärling skulle vara vettigt för publiken om hur Yoda reagerade på den. Jedi strävar alltid efter inlösen med kärlek. Det får mig att undra, varför reagerade Yoda inte på det? Med Obi-Wan / Vader har de ett spänt förhållande att en mästare inte vill att hans tidigare lärling ska vara död. Nu i både filmen och romanen gav den inga bevis för hur Yoda reagerade på den. Faktum är att videon ovan av Stupendous Wave bara är hans teori. Finns det några bevis från romaner, serier osv. som tyder på hur Yoda reagerade på sin tidigare lärlings död?

Dooku eller Dooku inte.Det finns ingen form.
Förmodligen mediterade lite, och sedan efter det mediterade lite mer.
Yoda var en mäktig Jedi, vilket betyder att han inte hade någon anknytning till någon eller någonting (förutom hans lurade tal, naturligtvis) ..
Två svar:
Valorum
2018-12-22 15:51:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi vet från filmerna att Yoda (och Obi-Wan) perspektiv är att en Jedi som har vänt sig till den mörka sidan av Force är redan effektivt död. Att återföra dem till ljuset är, så långt de känner till helt omöjligt. I så fall skulle han redan ha känt förlusten av sin under tiden Padawan långt innan han faktiskt dog. Med lite redigering kan vi återanvända Obi-Wan citat för att ge lite röst till detta.

Obi-Wan Yoda : Han slutade vara Anakin Skywalker grev Dooku och blev Darth Vader Darth Tyranus. När det hände förstördes den goda mannen som var din far . Så det jag sa var sant, ur en viss synvinkel.

Jag tror att vi kan vara ganska säkra på att någon så känslomässigt balanserad som Yoda skulle ha accepterat nyheterna med lugn och sedan mediterade över sina känslor av förlust vid en lämpligare tidpunkt senare. Utöver det är han vanligtvis ganska lugn över att människor dör och ser det som en naturlig del av livet.


När vi rör oss ner i kanonskalan har vi det här utbytet från Yoda: Dark Rendezvous . Yoda och Dooku slåss och Yoda kommer nära att döda Dooku.

”Ja”, viskade Dooku. "Känn mig. Känn förräderiet. Alla dessa år med att lära mig, uppfostra mig. Lita på mig. Och här är jag, den gynnade sonen, som slaktar din dyrbara Jedi, en efter en. Hata mig Yoda. Du vet att du vill. ”

...

Dooku förde ner sitt blad mot den diminutiva Jedi Master och Yoda parade och låste hans blad mot Dookus. Yoda andades och lugnade sig själv.

"Och ändå, även här på Vjun, där den mörka sidan viskar och viskar till mig ... älskar dig nog för att förstöra dig gör jag."

Även om Luke tydligt visade att det var möjligt att återvända en medkänslighet mot ljuset.
@MissouriSpartan - Faktiskt, därav "* så långt de är medvetna om" "eftersom det verkar vara den enda gången det har fungerat och något som Yoda och Obi-Wan ansåg var ett slöseri med Lukes energier i att driva.
Jag undrar ofta, om Anakin verkligen har vänt sig, ELLER om han var delvis vänd, men beroende mer än passionerad för den mörka sidan.Han slet inuti vad han hade gjort mot Jedi / Padme men kunde inte motstå den mörka sidan heller.Luke hjälpte honom helt enkelt att "bryta ut" ur det missbruket och se vad som verkligen var viktigt.
@MissouriSpartan - Jag föreslår starkt att du läser novelleringen av Revenge of the Sith.Det går mycket detaljerat om hans (tidiga) ambivalens men hur han så småningom övervinner den lätta sidan i sin personlighet.
Om Yoda ser Dooku och Tyranus inte är desamma, varför löste inte Yoda Dooku ut?
@TheWitchKingofAngmar - Eftersom han inte trodde att det var möjligt.
Så det betyder att Luke var den bättre Jedi
@TheWitchKingofAngmar - Han var öppen för en möjlighet som Yoda och Obi-Wan hade avvisat.Det gör honom inte till en bättre Jedi i sig
Jag menar att Jedi alltid strävar efter inlösen.
rs.29
2018-12-23 05:56:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trots hela sin träning kände Yoda fortfarande något för Dooku

Filosofin om den gamla Jedi-ordningen (före Order 66) var icke-bindande och släppte sakerna, de som vänder sig till Dark Side stanna kvar osv ... Yoda själv, som ordens stormästare, höll fast vid dessa övertygelser och predikade dem offentligt många gånger för andra Jedi (inklusive Anakin, och mycket senare för sin son Luke).

Ändå finns det antydningar om att Yoda aldrig riktigt accepterade Dookus svek, särskilt inte på ett sådant fristående och definitivt sätt. I sista avsnitt av Clone Wars (ja, final innan Disney börjar blanda sig :)) möter Yoda två gånger Dooku under sina Force visioner. I avsnittet Destiny har Yoda en vision om Jedi Temple i en alternativ tidslinje utan Clone War. Bland de andra Jedi finns Dooku, som agerar vänligt som ingenting har hänt mellan honom och Yoda. Yoda accepterar nästan denna vision innan han hittar styrka för att känna igen den som en illusion. Sedan i Destiny har Yoda en vision av honom och Anakin slåss mot Dooku och Sidious. Anakin slår Dooku och fortsätter att hugga av honom (på samma sätt som han gjorde senare i verkligheten). Yoda försöker stoppa honom förgäves.

Båda dessa visioner visar att Yoda fortfarande hade några anknytningar till Dooku, trots all Jedi-ortodoxi. Det fanns också en föraning från hans sida att så länge Dooku lever, höll Sith fortfarande något tillbaka. Det fanns fortfarande viss känsla av ära inom Dooku, och först med hans död skulle saker äntligen försämras till en brytpunkt. Vi har ingen uttrycklig beskrivning av Yodas reaktion på Dookus död, men efter det blev han mycket orolig över hotande hot som samlades över Jedi Order. Omedvetet ville Yoda antagligen ha Dooku tillbaka (första Force vision, spelar på hans önskningar, visar det), bara han kunde inte offentligt erkänna det. När Dooku dog dog alla Yodas förhoppningar med honom, inklusive hoppet att krig kunde lösas fredligt.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...