Fråga:
Hur överlevde Cooper och Brand Gargantuas allvar?
Rajesh
2017-04-05 15:48:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cooper's rymdskepp färdas (och mycket nära) händelsehorisonten i Gargantua.

Romilly förklarar för Cooper ...

Romilly: Gargantua är ett äldre, snurrande svart hål. Den har vad vi kallar en mild singularitet

Cooper: Gentle?

Romilly: De är knappt skonsamma, men tidvattnets tyngdkraft är så snabb att ... ... något som passerar horisonten snabbt kan överleva. En sond, säg.


Nu även om vi anser att Coopers skepp gick i mycket snabb takt, hur överlevde han och Brand Gargantuas allvar?

Obs! Jag antar det faktum att Gargantua är ett svart hål och borde ha en enorm gravitation. Så även före händelsehorisonten borde det vara enormt.

Hej, när du citerar text behöver du inte säga var du har den ifrån.Vi antar att det kommer från filmen om inte annat anges.När du citerar text kan du också använda verklig text istället för bildblock.Det gör det lättare att söka på.
Tack!Jag håller det i åtanke.Jag delade också länken eftersom det här bara är en del av kommunikationen.Om någon missar sammanhanget kan han / hon läsa lite mer på den givna länken.
Denna fråga är möjligen bättre lämpad för physics.stackexchange
Även om det uppenbarligen finns goda förklaringar baserade på uppenbarligen god vetenskap - det svarta hålet innehöll en sak (möjligen bara existerade alls för att hysa en sådan sak) som var utformad för att låta Cooper vandra runt i tid och prata med sitt tidigare jag och dotter.Så, naturligtvis kommer han att tillåtas oskadd.:)
Ett svar:
Mike Scott
2017-04-05 15:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du befinner dig i fritt fall har tyngdkraften ingen effekt på dig alls, oavsett hur stark den kan vara. Det enda som orsakar problem är tidvattenkraften, vilket är skillnaden i gravitationskraften mellan din topp och botten.

Ju större det svarta hålet, desto svagare blir tidvattenkraften vid händelsehorisonten. Den här frågan beräknar att du behöver ungefär tiotusen solmassor för att göra korsningen av händelsehorisonten överlevbar.

För ett svart hål tillräckligt massivt kan tidvattenkrafterna vid händelsehorisonten bli ännu svagare än jordens tidvattenkrafter från månen. Eftersom massan av Gargantua sägs vara minst 100 miljoner solmassor, kan de tidvattenkrafter som påträffas mycket väl vara omärkliga.

Jag såg en gång en dokumentär av Discovery som föreslog att om du närmar dig ett svart hål kommer tyngdkraften på dina fötter att vara annorlunda än den på ditt huvud.Detta kommer att få dig att sträcka.Om det är sant, kommer inte gravitationen att få blod att rusa mot ena änden och orsaka att små nerver brister?
@Rajesh Ja, det är tidvattenkraften, som nämnts i mitt svar.Men ju större det svarta hålet desto svagare blir tidvattenkraften vid händelsehorisonten.
Kommer att tänka på Larry Nivens novell "Neutron Star".Tidvattenkrafter spelade en avgörande roll i handlingen ...
Ett ord: spagettifiering.
@Rajesh När du närmar dig singulariteten blir tidvattenkrafterna så småningom så stora att du rippas in i en lång rad av icke-anslutna atomer;därav termen Spaghettification.
Vad Mike Scott säger är att spagettifiering inte gäller förrän du är långt över evenemangshorisonten för stora svarta hål som Gargantua.
Såvitt jag vet är detta korrekt, supermassiva svarta hål skulle inte "spaghettifiera" dig som ett normalt svart hål skulle göra.Så du kan faktiskt falla inuti utan att dö direkt.Problemet är att när du väl kommer in finns en super het plasmakvarn som väntar på att förånga dig.På en sidoanteckning: filmen är full av falsk vetenskap, titta bara på [Goofs-avsnittet om IMDB] (http://www.imdb.com/title/tt0816692/goofs).Vid någon tidpunkt sägs det till och med att det svarta hålbaserade stjärnsystemet också innehåller en neutronstjärna de ville slänga runt.
FWIW - väl ansedd fysiker Kip Thorne var vetenskaplig konsult på filmen och han skrev en 'Science of' bok - https://en.wikipedia.org/wiki/The_Science_of_Interstellar - Jag skulle luta mig mer mot Thornes vetenskapliga referenser vs rando-IMDB kommenterar när man diskuterar 'falsk' vetenskap och filmen #twocents


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...