Fråga:
Söker novell om tonåriga svävartjuvar som tvingas tävla mot döden av regeringen
Joelogon
2014-06-18 20:34:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag letar efter en novell som jag läste i slutet av 1970-talet eller början av 1980-talet, engelskspråkiga i USA, möjligen en del av ett Scholastic-publicerat erbjudande eller antologi.

Handlingen handlar om två ungdomsbrottsliga ungdomsbröder som är angrande svävartjuvar och snickare (jag är ganska säker på att det var svävare, även om det kunde ha varit vanliga bilar).

De har blivit fångade ännu en gång, och rättsväsendet, desperat efter en lösning på problemet med ojämn svävbilsmanskning, sätter dem i ett program där de tvingas tävla svävare på ett spår tills de förlorar önskan eller dö i processen. (Analogin som används liknar att tvinga barn som fångats med att röka cigaretter att röka en låda med cigarrer tills de blir sjuka - en form av aversionsterapi.)

I det första loppet väljer den äldre bror en bil med en lågprofilfärg för sig själv och en högprofilerad färg för sin bror så att han kan hålla ett öga på honom.

När tävlingen fortskrider, möter bröderna faror i form av sina medracingtävlingar, liksom dödligare hinder på själva banan (inklusive vid ett tillfälle en tank - dock som en barriär, inte ett vapen).

Ett svar:
Kyle Jones
2014-06-18 22:04:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Historien är "The Speeders" av Arthur Tofte. Från Bev Hankins at goodreads:

"The Speeders" av Arthur Tofte: I framtidens värld har regeringen förmodligen säkerställt att fordon är säkra - ingen hastighet och inga olyckor. Men det finns alltid de unga snickare som kommer att hitta sig runt lagarna och begränsningarna. Dessa unga män upptäcker att när din joyride och lyckas bryta mot de snabba lagarna en för många gånger att de är fängslade - inte i fängelse utan i Traverse Park. I vad som verkar som en hastighetsdämns paradis är alla spel avstängda. Speeders kan gå så fort de vill och köra så hänsynslöst som de vill. Är det verkligen friheten från begränsningar som det framträder? Eller finns det ett mer chillande motiv bakom speederparken?

Cool, jag måste leta efter antologin, "The Other Side of Tomorrow" för att se om någon av de andra berättelserna är bekanta, eller om jag såg den från en annan pub. Tack!


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...