Fråga:
När "dödade" Vader Anakin?
thegreatjedi
2016-01-28 16:39:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När Anakin föll till den mörka sidan och tog upp titeln Darth Vader, erkände han fortfarande sin identitet som Anakin Skywalker: namnet representerar hans identitet som en person i sin helhet, inte bara av ljuset (ännu inte ändå).

Vi vet åtminstone att det är sant fram till Mustafar, eftersom han inte sa något om "det namnet betyder ingenting för mig nu" för Padme eller Obi-Wan.

Vid något tillfälle därefter bestämde han sig för att Anakin Skywalker representerade ljuset i honom, och valde att "döda" honom och förneka Anakin som en del av hans identitet och antog Vader som hans fulla och enda identitet som mörkret inuti.

När hände denna förändring, varför hände det och varför hände det när det skedde?

Jag skulle anta att det var när han räddades från lavagropen.Han brändes så illa att fysiskt ingenting var kvar av Anakin.Det skulle vara en logisk tid för honom att kasta de återstående delarna av Anakin och helt ta på sig Darth Vader identitet.(Detta är ren spekulation från min sida, därför inte ett svar)
Vad du också bör tänka på är att han kanske aldrig helt övergav Anakin som en del av sig själv, annars skulle han aldrig ha dödat Palpatine
@nine9 Huruvida "Anakin" verkligen är död är en annan sak.Vader kanske inser att Anakin dröjer kvar kvar, men den förra personligen avvisade den senare som en del av hans identitet fram till förmodligen så sent som RotJ.På ett sätt kan du säga att Vader kopplade bort sig från Anakin och därmed "dödade" honom, men när Luke försökte ansluta sin far till Anakin och Vader vägrade att ge upp sin identitet som Luke's far, görs anslutningen om och Anakin-identiteten äråterväckt / återupplivat.
Ironiskt nog dödade Anakin Vader till slut.
@thegreatjedi: Du säger Vader _rejected_ Anakin.Varför inte _ignored_ eller till och med bara _ undertryckas framgångsrikt_?Frånvaron av en "det namnet betyder ingenting för mig" bevisar inte att han fortfarande tänker på sig själv som Anakin.Det är fullt möjligt för honom att inte erkänna något han inte vill, ** dubbelt ** så om han vet att det är sant men försöker undertrycka det.
Fem svar:
Corbin Newhard
2016-01-29 07:54:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vader "dödade" Anakin vid den punkt där han helt vände sig till Dark Side. Detta ögonblick är diskutabelt. Vissa kan säga att det var när han dödade Tusken Raiders på Tatooine. Det verkliga ögonblicket när han blev Sith och Darth Vader tog över var efter att Palpatine dödade Mace Windu med Anakins hjälp. Vid den tidpunkten blev han Palpatines lärling, Darth Vader. Han antog dock helt Darth Vader identitet efter att han fick höra att Padme och hans barn dog (även om DE inte gjorde det)

Vissa kunde säga att Darth Vader aldrig riktigt "dödade" Anakin och att Anakin hade fortfarande lite ljus i sig genom hela sagan.

"Stridslinjen mellan gott och ont går genom varje människas hjärta."- Aleksandr Solzhenitsyn
Min åsikt är att han har tappat sin tidigare identitet (Anakin Skywalker) efter massakern i templet, när han konfronterar Padme och hans ögon visar mörka biverkningar (blir violetta).
The Spooniest
2017-07-28 01:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mycket av handlingen i avsnitt V och VI kretsar kring idén att Vaders mord på Anakin bara var sant "ur en viss synvinkel", och det var inte Anakins punkt av syn . Även om han tillbringade en lång tid djupt nedsänkt i Vader-identiteten, ansåg han att det var en ny fas i sitt liv, inte ett nytt liv helt.

Således, om vi ska undersöka denna fråga, det är Obi-Wans bedömning som vi måste överväga snarare än Anakins, för Obi-wan är den som anser att Anakin har mördats . Men Obi-Wan uppskattning av Anakins dödstid är ganska hal. Han skulle sannolikt ha ansett det vara när Anakin äntligen helt hade omfamnat den mörka sidan av styrkan, men han hade inget sätt att veta exakt när det var.

Men mycket av slutet av avsnittet III behandlar Obi-Wan som kämpar för att acceptera sin elevs "död", och så detta ögonblick är en som vi kan peka ut med viss precision. Även efter att ha sett säkerhetsfilmer av Anakin som slaktar Jedi Younglings kan Obi-Wan inte ta sig till strid med sin student. Även när de börjar slåss mot Mustafar försöker han fortfarande locka sin student tillbaka till ljuset. Han går så långt som att skylla på sig själv för att han inte lyckats träna Anakin ordentligt. Detta fortsätter fram till det ögonblick då Anakin förnekar sitt arv ("Från min synpunkt är Jedi onda!")

Då och först då förklarar Obi-Wan Anakin "förlorad". Det är här han börjar se sin student som borta. När kampen slingrar börjar han till och med sörja sin förlorade padawan ("Du var den utvalda!") Och han talar aldrig om Anakin i nutid igen. Det är oklart om han har börjat berätta självmordshistorien ännu, men i hans sinne är Anakin Skywalker död.

För Obi-Wan var Anakin bortom inlösen vid den tiden.Jag har alltid trott att detta var hans sätt att säga "Anakin är död för mig", som när du blir riktigt arg på någon, bara han menade det mer "bokstavligt".
Saphirel
2016-01-29 16:16:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan hitta någon del av reflexion genom att ta reda på när Imperial March-temat spelas. I kronologisk ordning:

  1. Fantomhotet : 9 år gamla Anakin;

  2. Fantomhotet : när Yoda säger

    Den utvalda kan pojken vara. Ändå allvarlig fara jag fruktar i hans träning.

  3. Attack of the Clones : ibland spelas subtilt;
  4. Clones Attack: när Yoda känner att Anakin slaktar en stam av Tusken Raiders, och med mer kraft när han berättade för Padme vad han gjorde.

Detta tema är uppenbarligen i Revenge of the Sith och original trilogi.

Så, Anakins omvandling till Darth Vader är hela hans liv. Eller det existerade aldrig och Anakin var alltid Darth Vader. Ser du detta glas halvtomt eller halvt arkiverat?

Ett intressant tillvägagångssätt, men jag är inte helt övertygad om dess tolkning.En känsla av förödande - särskilt i efterhand - är inte ett tecken på händelser som redan inträffat.Prequelsna var inte exakt vänliga för första gången till Star Wars
Jag håller med dig, men prequels är en del av Lucas universum.Så jag tror (det är helt personligt) att varje universums saker måste räknas :)
Ja, men musikaliska poäng är avsedda att förmedla känslor, teman och i princip göra att tittaren utanför universum känner sig.De finns inte i universum.Spelade bakgrundsmusik slumpmässigt från ingenstans i det verkliga livet när du begår ofattbara egna fasor, till exempel att slåss med din pappa?;)
Tetanus Delivery Systems
2019-10-10 06:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I boken Tarkin Det förklarar att ingen vet vem Vader är och han kallas aldrig Anakin. Trots att Tarkin misstänkte sin identitet var han, för alla andra, Darth Vader. Det är min tro att han växte upp till att se sig själv som Darth Vader när han återhämtade sig från sin förlust. Han använde den enda delen av sin identitet kvar (Darth) för att definiera vem han var.

King of NES
2017-07-27 19:22:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anakin dog under hela sitt liv. Om du ville ha ett specifikt ögonblick där han vänder sig är det lite svårare. Anakin gifte sig, gifte sig och blev barn med Padme, bakom Jedi Order. Anakin slaktade Tusken Raiders i raserianfall (personligen kände jag att detta var förtjänat). Anakin tillbringade regelbundet tid på att manipuleras av kejsaren. Anakin-raseri dödade en obeväpnad Dooku. (Hahahahahahah) Anakin hjälper till att döda Mace Windu. Anakin dödar Jedi. Anakin dödar i huvudsak sin fru. Anakin går i full raseri under resten av sitt liv (minus en minut innan han fick veta att Padme verkligen hade dött). När började Anakin faktiskt vända sig? Det var väldigt långsamt när han dödade Tusken Raiders. Förlusten av hans anknytning drev honom att använda kraft han inte behövde använda. Det tar verkligen upp när han börjar frukta att förlora Padme (med en liten kejsarmanipulation). Han väljer i slutändan mörkret när han väl tänder på Mace Windu. Vid den tidpunkten var han mörkare än ljus - vilket blev ännu mörkare. Visst att han hade lite ljus - men varje handling sköt honom längre bort. Ganska säker på att döda barn skulle göra honom till Full Vader - om han inte redan var före den tiden. Han var så blind av tanken att den mörka sidan var det bästa valet - han glömde allt annat än sig själv.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...