Fråga:
Varför kunde en räv tänka på hobbyerna på vägen till Rivendell?
jacen.garriss
2013-05-10 04:59:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När Frodo, Pippin och Sam reste till Rivendell sov de under ett träd den första natten. Tolkien skriver om en räv som undrar för sig själv varför tre hobbiter sov under ett träd. Varför kan räven tänka själv? Det här är inte Narnia där djur kan prata, men det här är enda gången jag kan tänka mig där ett djur tänker själv i Ringenes Herre. Här är ett utdrag ur boken:

En räv som passerar genom skogen på egen hand stannade flera minuter och snusade. "Hobbits!" han trodde. "Tja, vad händer nu? Jag har hört talas om konstiga handlingar i detta land, men jag har sällan hört talas om en hobbit som sover utanför dörrarna under ett träd. Tre av dem! Det kan vara något som kan vara queer bakom detta." Han hade rätt, men han fick aldrig veta mer om detta. -Fellowship of the Ring

Vilken annan konstig sak kunde räven ha hört talas om och vem eller vad hörde han dem från?

Kan de stora örnarna betraktas som en sant djur enligt detta? De har ingen motsvarighet i den verkliga världen av samma storlek, så jag räknar dem inte.

Har du inte nedröstat men vad frågar du här? Om frågan är vilka andra saker som räven kunde ha tänkt, kan svaret vara vad som helst. Om frågan är om det finns några andra exempel på denna typ av skrivning i Tolkiens arbete skulle det finnas ett svar.
"Varför kan räven tänka själv?" Eftersom djur _tänker själva, även i vår värld. Kanske inte med ord, men det här är ett fiktion.
Medan formuleringen är mycket detaljerad, ligger själva * tanken * inom trovärdiga gränser för ett djur som en verklig räv, som måste kunna känna igen saker som rovdjur ur sin normala rutin och arbeta runt dem.
Hej, jag har ändrat "Rivendell" till "Buckland" i din första mening, för det är mer korrekt.När det gäller Frodo var det bara han och Sam som skulle åka till Rivendell.De åkte till och med bara till Frodos nya hus i Crickhollow.
Tre svar:
user8719
2013-11-06 01:35:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Strukturen för Lord of the Rings är sådan att den börjar i bekant (för Tolkien-läsare på 1950-talet) Hobbit-liknande territorium, och sedan flyttar över till högre, mer mytisk stil som liknar Silmarillion. En tänkande räv skulle inte vara på sin plats i Hobbit, så det är inte riktigt fel här heller.

Trots det måste man vara försiktig så att man inte läser saker för bokstavligt. The Lord of the Rings är framställt för att vara en översättning av utdrag ur den röda boken i Westmarch (se LotR Prologue: " Denna berättelse om slutet av tredje åldern hämtas främst från den röda boken i Westmarch ") som sammanställdes av Bilbo och Frodo och slutfördes av Sam.

Det du läser är därför inte tänkt att vara Tolkiens beskrivning av vad som faktiskt hände, utan istället Frodos senare minne. Hur kunde Frodo eventuellt veta att en räv ens tänker, än mindre vad den kan tänka? Han kan inte; han är inte en sinnesläsare.

Vad vi har kvar är att det här inte var mycket mer än en bit av auktoritellt nyckfullhet, vilket kanske betyder det första steget i ett pass från bekant land där även de vilda djuren vet att inget oväntat någonsin händer (väldigt Shire-liknande, det) i mytens större värld. I så fall kan det vara viktigt att Frodos första "Road goes ever on" -dikt inträffar strax efter, följt av det första mötet med en Black Rider. Men det är spekulation och det är nog bäst att låta det vara.

I Hobbiten finns det faktiskt pratande djur: korparna i Erebor.
Problem - Frodo och de andra sov när räven hittade dem. Frodo visste inte ens att räven fanns, så han kunde inte ha kommit ihåg det eller föreställt sig vad räven tänkte.
Han kunde bara ha * gjort det *.
Som du säger skulle en talande räv inte vara på sin plats i Hobbit ... men inte heller skulle den vara på sin plats i _Silmarillion_.Tänk på Huon-hunden, som vi läser i kapitel 19 i _Quenta Silmarillion_, "" [...] och Huon förstod allt som sägs.bara innan hans död för att tala med ord. "
Det är förmodligen inte Frodo som i ramberättelsen skrev bok 1 i LotR, utan Bilbo, baserat på vad han fick höra av Frodo och vänner om deras resa från Hobbiton till Rivendell.Bilbos dagbok, som blev _Hobbiten_, är också full av sådana påverkningar och sidor.
@leftroundabout Trast, inte korpar.
HorusKol
2013-05-10 14:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olika djur och varelser har visat sig vara mer intelligenta i tredje åldern än vad vi förväntar oss nu - de stora örnarna, krig (från The Hobbit), Shelob, Mirkwoods spindlar (svarar på förolämpningar och liknande i The Hobbit ), Bill the Pony och Gandalfs häst (jag glömde namnet) - även kråkor fungerar som spioner för Saruman. Det är inte ens att komma in i "sub-human" (intelligensmässigt, inte arter) orkar och troll och andra varelser som Beorn och Ents.

Naturligtvis kan det också vara en litterär anordning - ett sätt att markera det faktum att de tre hobbiterna uppvisar ovanligt beteende för sitt samhälle. Det är inte så förvånande att Tolkien i början av bokens kapitel gled in i berättelser som riktade sig mer mot ungdomar eftersom den här boken (som i alla tre volymerna) tog nästan 20 år att slutföra, och han riktade sin skriva för sina barn lika mycket som för publicering.

Har du en källa som Bill the Pony faktiskt tänker på? eller har du det här för Gandalf's Horse, Shadowfax?
Jag tror att Great Eagles, wargs, Shelob och Mirkwoods spindlar är överdimensionerade exempel på verkliga djur, det är också speciella fall. Räven jag nämnde är bara en vanlig vardagsräv, men den kan tänka själv.
Jag tror att det verkligen bara är en litterär anordning, som du säger i ditt andra stycke. BTW, orcs är inte "sub-human", intelligensmässigt! De visar standardintelligens; det är bara att de är onda och småaktiga.
@jacen.garriss: "Räven jag nämnde är bara en vanlig vardagsräv, ändå kan den tänka själv." Är du säker på att moderna rävar * inte kan * tänka själva?
@PaulD.Waite ha ha ha ja jag är säker.
@jacen.garriss: verkligen? 100%? Har du undersökt detta? Du har tittat in i räven?
Första Moseboken 1:26 Endast människan är skapad efter Guds avbild och fick den att härska och ha herravälde över djur. Jag slår vad om att det också finns vetenskapliga skäl till detta, men jag vet inget.
För det första - det här är en fantasibok: reglerna i vår värld gäller inte. För det andra - Bill kunde hitta tillbaka över många ligor över tomma länder till Tom Bombadil - indikerar en viss grad av intelligens. För det tredje - Gandalf själv berömde intelligensen från Shadowfax - som kanske inte har varit ett talande djur, a la Narnia, men fortfarande var mer än normalt intelligent häst.
Att citera skrifter är inte riktigt detsamma som faktiska bevis. Det har nu visat sig att många djur har självmedvetenhet, inklusive hundar (lösa relationer av rävar) - det betyder naturligtvis inte att de har en inre dialog som översätts lätt till engelska, men som redan nämnts: detta är en fantasi bok.
@jacen.garriss: Genesis 1:26 är din forskning om rävens självmedvetenhet? Jag hoppas att du har andra källor för att ta reda på saker i livet.
@HorusKol: ”Det har nu visat sig att många djur har självmedvetenhet, inklusive hundar”. Verkligen? Var?
ah - inte riktigt självmedveten: men något som kallas en "känsla för mig" http://www.npr.org/blogs/krulwich/2011/03/03/134167145/i-sniff-therefore-i-am-are -hundar-självmedvetna
Det är svårt för mig att rösta, eftersom jag inte håller med din första förklaring men håller med den andra.
@PaulD.Waite: medan jag håller med i 1 Mosebok 1:26 inte är en bra resurs när ämnet är faktiska rävar, [det kan faktiskt vara relevant för rävar inom Tolkiens legendarium] (http://en.wikipedia.org/wiki/ Tolkien # Religion).
Oldcat
2013-11-05 23:48:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyfikenhet eller försiktighet om ett nytt inslag i hans territorium verkar väl inom förmågan hos en verklig räv, hund eller katt. Husdjursägare ser liknande saker varje dag i "icke-mellersta" jorden.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...