Fråga:
Varför försökte CLU lämna nätet och gå in i den verkliga världen?
Jared
2011-08-26 02:24:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har sett Tron Legacy ett par gånger nu och det som stör mig mest, varför vill CLU lämna rutnätet och gå in i den "verkliga världen"?

I rutnätet har nästan gud som krafter med förmåga att bygga den perfekta världen. Men i den verkliga världen skulle han inte ha några "riktiga" supermakter och behöva göra arbete (även slavarbete) för att bygga den perfekta världen. Jag försöker förstå varför han skulle vilja göra det utanför nätet, han gör säkert bara saker svårare för sig själv.

Också den andra saken är att gallret är oändligt är det inte? Om han skulle försöka bygga på planeten jorden, hade han träffat gränser som befolkning till markgränser?

Jag tycker att det är roligt att clu försökte få ett enormt krigsfartyg genom arkadlaboratoriet. Föreställ dig att ett stort fartyg digitaliseras i den verkliga världen via IO-portalen i ett så litet laboratorierum under arkaden. Det skulle eter bryta ut och förstöra arkaden, teleporteras utanför arkaden vid ett visst altatud eller sluta in i arkadstrukturen som inte kan röra sig som en glitch i ett videospel. Även om clus armé klarade sig, skulle de sannolikt ha svårt att bekämpa militärstyrkorna i de stora länderna runt om i den verkliga världen som Amerika Kina och Ryssland plus hela Europea
Vem säger att Clus krigsfartyg inte skulle vara några centimeter långt när det materialiseras i den verkliga världen? Egentligen skulle det vara lättare för Clu att uppnå världsdominans genom att stanna kvar i nätet men hitta ett sätt att infektera det globala Internet.
Fyra svar:
HorusKol
2011-08-26 04:04:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CLU skapades av Flynn för att få ordning på nätet. Detta ledde till en eventuell kupp och folkmord på ISO: erna (Quorras "programlopp").

Efter många cykler som tog "ordning" till nätet, kände CLU helt enkelt att det var att göra detsamma för den verkliga världen. det naturliga nästa steget till hans ursprungliga direktiv från Flynn, särskilt då han såg den verkliga världen som en väldigt kaotisk plats.

Det dras också slutsatsen att programmens 'krafter' kan överföras till den verkliga världen - även om vi inte riktigt får se detta i slutet av filmen.

När det gäller oändligheten i nätet - svårt att säga. Det finns möjliga resursbegränsningar (Grid är inte en del av det globala datornätverket i Legacy), och det är uppenbart att det finns en gräns för omfattningen av CLU: s "ordning" i Grid eftersom de flesta av programmen verkar ligga i en stad.

+1 Grid var inte oändligt. Det definierades av minnesutrymmet på servern / serverna som den bodde på, som med alla datorsystem.
Dessutom skulle det vara den ultimata tillrättavisningen mot Flynn att komma in i den verkliga världen och göra den perfekt. Det skulle vara "att sätta Gud rätt".
Observera också att Clus programmering var att skapa "det perfekta systemet". Flynn * menade * nätet specifikt, men han verkar inte ha angett det i koden. Hoppsan. Alla system som Clu uppfattar existensen av kommer han att försöka göra perfekt. Människor gör vad du menade ... programvara gör vad du * sa *.
Kyle Jones
2012-01-14 03:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Överlevnad. Allt som behövs är en skruvning där arkadens elräkning inte betalades och det tänds för alla på nätet. Clu var förmodligen bara svag medveten om situationen utanför, men han var tvungen att veta att han var nådig för den som kontrollerade hårdvaran han körde på.

espionage jermont
2012-09-06 11:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tja, med elräkningsfrågan skulle han aldrig ta slut på strömmen eftersom de (Alan och Sam eller den som brydde sig om Kevin Flynn) bara skulle betala det av någon anledning, och all ström var avstängd när Sam slog på allt från brytarboxen så det har mer än troligt att en fristående strömkälla kommer från någon annanstans. Så långt nätet är oändligt kan det inte vara möjligt eftersom det finns (som sagt tidigare) resursproblem och du måste tänka på hårddiskutrymme eftersom det förmodligen är en långsam maskin från mitten till slutet av 80-talet. Han fick höra att bygga en perfekt värld och eftersom vår värld inte är perfekt trodde han att det var hans plikt att göra den perfekt, utan att veta att perfektion inte är möjlig

user11295
2013-01-02 14:57:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ström. Det är uppenbart från installationen i systemet att Clu handlar om att få makt. Som alla diktatorer vill han vara varelsen som ansvarar för allt. Därför förbereder han en armé för att erövra den verkliga världen.

När det gäller berättande är Clu den onda överherren / stor dålig i berättelsen och därför måste han ses som både ond (tvingar människor att slåss på arenor och undergräva deras sinnen) och ett trovärdigt hot mot både den inre världen och den yttre världen (onda vakter och enorma arméer av "zombier").Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...