Fråga:
What was the purpose of Loki's conquest of Earth?
The Man
2016-03-14 15:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tittade på Marvel Phase 1-filmerna och kunde inte riktigt förstå Lokis motiv för att erövra jorden. Under Thor faller han till sin uppenbara död och i The Avengers får vi reda på att han inte har dött men har varit med Thanos som ger honom sin nya septer och Chitauri-armén för att erövra planeten.

Men vad är Lokis plan? Är han inte ute efter Asgard och Odins tron, och hur passar jorden in i allt detta?

Att härska över hela jorden är inte tillräckligt bra motiv för dig?
Han är avundsjuk på sin bror antar jag.Jag tror att om Thor inte skickades till jorden skulle ingen bry sig
Loki är ganska angelägen om att styra Asgard men det ser ut som om han skulle vara glad att regera åtminstone en av Nine Realms (en av de trevliga, i alla fall) som ett booby-pris
Han vill att folk ska böja sig för honom och respektera honom som en kung
Jorden har inget att göra med Thanos planer.Loki ville bara ha någonstans att regera.I utbyte av Lokis tjänster till Thanos beviljade Thanos makten och armén för Loki.Thanos ville bara ha Tesseracten som jordarter hade vid den tiden.För att uppnå detta gav han Loki Scepter och armén.Loki misslyckades ändå (eller gjorde han det?) ... Men om vi fokuserar på anledningen till att Loki valde jorden för att bli dess härskare, skulle jag säga att det beror på hans svartsjuka på Thor.Eftersom Thors förhållande till människor på jorden och bli en allierad för dem, gick Loki efter jordens tron.
@apollo Ja, Loki misslyckades både med sin egen design och Thanos mönster;han misslyckades med att erövra jorden och han misslyckades också med att hämta Tesseract för Thanos.Utöver det förlorade han också åtminstone en stor del av armén och Infinity Stone inuti personalen.
@TylerH Vissa säger att han hade en fantastisk design för att förlora för avengers-laget.Han blev Odin i slutet av TTDW.Men när du säger det så är Loki inget annat än en stor påse med ankor.LOL.
@apollo Jag skulle förmodligen argumentera för att bli kung av Asgard (via subterfuge eller fredliga medel) är en separat plan från att öppet erövra jorden via fientlig invasion.
Behöver han en anledning?Loki är i grunden MC-jokern.Han är Trickster Gud.Ibland gör han bara saker utan anledning eftersom det verkar roligt.
@DarrelHoffman Egentligen är Loki väldigt mycket INTE Jokern.Han är Trickster - därför har han alltid en plan.Mycket motsatsen till kaos, som Jokern förkroppsligar.Jag minns faktiskt ett problem (verkar som det var Amazing Spider-man # 504) där Loki faktiskt samarbetade (sorta) med Spiderman, mot någon magisk enhet som försökte kaos om universum - Loki föreslog en allians och ChaosGud (eller vad som helst) förnekade honom specifikt på grundval av detta.(Spiderman å andra sidan ansågs av kaos av en anledning) ...
Fyra svar:
Dr R Dizzle
2016-03-14 16:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns flera anledningar till varför Loki attackerade jorden.

Det första och mest uppenbara motivet är också det enklaste - Hämnd .

Från Avengers Assemble ;

Thor : Vi växte upp tillsammans, vi spelade tillsammans, vi kämpade tillsammans. Kommer du ihåg inget av det?
Loki : Jag minns en skugga som bor i skuggan av din storhet. Jag kommer ihåg att du kastade mig i en avgrund, jag som var och borde vara kung!
Thor : Så du tar den värld jag älskar som belöning för dina föreställda ljus? Nej, jorden är under mitt skydd, Loki!

Loki har alltid känt att han översågs av Odin till förmån för Thor, den verkliga födda sonen till Odin och den första i tronen. Han är avundsjuk och arg, och han tror att han skulle göra en mycket bättre kung än Thor skulle - så efter att Thor förstört sin plan att styra Asgard (händelserna med Thor ), väljer han att hämnas mot sin bror genom att attackera världen som Thor älskar.

Den andra anledningen är att han ombads att .

En långvarig men (ännu) olöst tomt i Marvel Cinematic Universe hittills är att Thanos vill förena de sex Infinity Stones. En av dessa, Space Gem, lagras inuti Tesseract, som Red Skull använde för att driva Hydra-vapen i Captain America: The First Avenger och i början av Avengers Assemble experimenteras på i SHIELD.

Thanos gav Loki den spira som han använder under The Avengers för att hämta och återlämna Tesseracten till honom. I gengäld ger han Loki en Chitauri-armé som han kan attackera planeten med. Detta är fördelaktigt för både Thanos och Loki - Loki får förmågan att resa till jorden och en armé att ta den med, och Thanos får Space Gem.

Den tredje anledningen är lite mer komplicerad och (som ännu) mestadels gissningar - men Loki behövde återvända till Asgard .

Efter att ha fallit av Bifrost Bridge, Loki hade inget riktigt sätt att återvända till Asgard, den plats som han vill styra. Men genom att attackera jorden (och förlora kriget) tar Thor honom tillbaka till Asgard för att fångas i fängelsehålorna. Loki använder senare denna fängelse till sin fördel, och i slutet av Thor: The Dark World lyckas faktiskt ta kontroll över Asgard utan att någon vet - blir kungen som han ursprungligen ville vara långt tillbaka i Thor.

Hur mycket av detta som planerades i förväg är fortfarande okänt, men att veta att Loki är ondskans Gud betyder att detta mycket väl kan vara en mycket giltig anledning till varför han attackerade jorden - den första delen i en mycket större plan.

Det konstiga är att Thanos tyckte att det var en bra idé att ge någon en Infinity Stone så att han kunde hämta en annan Infinity Stone.Det är inte konstigt att Thanos bara sitter på sin stol hela tiden och gör ingenting - han är en idiot!
Valorum
2016-03-14 17:04:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt juniorromaniseringen för Avengers Assemble var Lokis motiv för att försöka ta över Midgard ... erm ... så att han kunde ta över Midgard.

Loki var nöjd. Thor och Odin trodde honom död. Han hade lurat dem när han föll från Bifrosten. De skulle inte störa hans plan. Han skulle hitta ett sätt att skicka sig själv, kropp och själ, tillbaka till Midgard, och när han väl var där skulle han styra dessa enkla dödliga, på ett sätt som han inte kunde styra Asgard.

Ett rike skulle äntligen vara hans - precis som han förtjänade.

Nacht
2016-03-21 04:24:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle vilja lägga till Dr. R Drizzle bra svar med följande Loki-citat:

Knä framför mig. Jag sa, KNÄ! [Loki stämplar sin spira på marken och orsakar en chockvåg som skrämmer folkmassan till tystnad när de alla knäfaller framför honom] Är det inte enklare? Är detta inte ditt naturliga tillstånd? Det är mänsklighetens outtalade sanning som du längtar efter underkastelse. Det ljusa locket av frihet minskar ditt livs glädje i en galen förvrängning för makt, för identitet. Du gjordes för att styras. Till slut kommer du alltid att knäböja.

Och den minnesvärda scenen i slutet av filmen före Hulk trasdockor Loki:

Nog! Du är, alla är under mig! Jag är en gud, din tråkiga varelse, och jag kommer inte att bli mobbad av ... [Hulk smash]

Loki är en gud. Som sådan kräver han dyrkan och tror att dominera jorden är helt enkelt den naturliga ordningen.

Juno
2016-08-11 06:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort svar: eftersom Thors flickvän bor där.

Källa: Jag skrev flera scener i filmversionen av Thor . Loki hotade att besöka hennes rike efter att han var klar (försökte) döda Thor.

redigerad för Blackwood: "Vad hände med dig på jorden för att göra dig så mjuk? Det var den kvinnan? ... Det var . Kanske efter att jag är klar här, Jag ska själv besöka henne! "

antydan: han tog inte med blommor till henne.

Ett faktiskt citat från manuset (eller ett transkript) skulle vara mer användbart.
Citatet du lade till verkar mer som ett hot mot en enda person snarare än en hel värld.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...